08-04-18

Het Land van Trump: Onnozeler kan niet - 3

“Heb je je benen dichtgedaan?”: rechter onder vuur na brute ondervraging van slachtoffer verkrachting

 ThinkStock
Er is een onderzoek gestart naar een Amerikaanse rechter die het slachtoffer van een verkrachting op een brute manier ondervroeg in de rechtszaal. John Russo uit New Jersey moet zich verantwoorden voor het schenden van de gedragsregels omdat hij de vrouw onder meer de vraag stelde of ze haar benen had proberen dicht te doen om de aanranding te voorkomen.

Het incident gebeurde in 2016, tijdens een hoorzitting over een omgangsverbod dat de vrouw had aangevraagd tegen een man die ze beschuldigde van verkrachting. De kerel zou haar ook verbaal en fysiek mishandeld hebben, haar wagen onklaar hebben gemaakt, gedreigd hebben dat hij haar huis zou platbranden, van haar gestolen hebben en gedreigd hebben dat hij haar dochter zou afnemen. 

Seks

Volgens het verslag van de zitting stelde de rechter enkele erg brute vragen toen de vrouw de aanranding beschreef. “Weet je hoe je iemand ervan kan weerhouden om seks met je te hebben”, vroeg de rechter. Toen de vrouw antwoordde dat ze dat wist en dat één manier weglopen was, klonk het: “Je benen dichtdoen? De politie bellen? Heb je een van die dingen gedaan?”

???

19:08 Gepost door RD | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.