23-02-18

Slechte Adem

In België nog, op de vooravond van mijn vertrek naar Brazilië, had mijn ex-vriend Wilfried Lories mij uitgenodigd voor een avond uit op een boerderijtje, omvormd in een "dancing" ergens in de omstreken van Pittem. Hij was vergezeld van de ene of de andere treute en voor mij had hij een kennis meegebracht die in zijn buurt woonde, in Roeselare.

Ik had me nog maar pas neer genesteld op de achterbank van zijn opgefokte "VW-kever" (geschonken door zijn lief Papaatje omdat hij meer dan zestig percent van de punten op zijn examens had behaald in het HTI in Oostende) en het meisje naast mij was al bezig mij op te hitsen. Om precies te zijn: aan mijn linkeroor-lel te zitten sabbelen. Ze wou daarna perse, wilde ik of wilde ik niet, mij op de mond zoenen. Een tongkus, wel te verstaan.

Als er iets bestaat dat mijn geilheid onmiddellijk uitschakelt is dat de stank van rotte eieren of die van vergane kabeljauw. Tot op heden.

Toen ik bijkwam van de opgedwongen zoen, rook en smaakte ik de stank van haar adem en speeksel, waarvan ik bijna moest walgen/kokhalzen. Diene avond is er niets meer gebeurd de moeite waard te vertellen, tenzij dat ze op de terugweg, al een gat in de nacht en zonder voorafgaande inleiding, de pijp wilde toepassen. Al een beetje richting Bagdad liet ik haar maar begaan, tot op het moment dat ze aanstalten maakte haar middelvinger in mijn achterwerk te doen verdwijnen. En dat heb ik, met de nodige afkeer, kunnen vermijden. Als diene grijs gekleurde "kever" nog altijd bestaat, dan kan de plek op de zetel achteraan zeker nog getuigen van haar vaardigheid. Ik heb er haar nadien van verdacht eerst veel geoefend te hebben op Wilfried.    

Haar stinkende adem heb ik, jaren later, herkend bij een hoer in Rio De Janeiro. Het gelijkt echt op straf bleekwater. Toen ik haar aandacht daarop had getrokken, legde ze onbewogen en zelfs vriendelijk uit dat ze diene dag al vier keren aan de pijp had gezogen en dat ze altijd gereed was voor méér. Zonder enige twijfel, het goedkoopste en rapste programma, in haar repertorium.

We leefden allebei in Roeselare (Rumbeke) maar hij heeft me nooit een lift aangeboden naar, of van, Oostende uit vrees, waarschijnlijk, dat het extra gewicht veel onkosten zou teweeg brengen.

Ik bleef dus klant van de trein, te voet stappend naar en van het station in Roeselare en in Oostende. Slechts toen ik mijn laatste jaar daar aan het doen was slaagde ik erin me mijn eerste zware moto aan te schaffen, een FN gemaakt in België, nog vóór de tweede wereldoorlog, met een vermogen van 400 cc, waarmee ik door regen, wind, ijzel en sneeuw naar Oostende trok. Ik heb hem meermalen voorbij zien rijden in zijn supersnelle VW'tje, lustig brommend en toeterend. Het herinnerde mij mijn eigen vaderke die, wanneer het slecht weer was, de kinderen van de geburen naar school reed in zijn Franse Citroen, een ware slee, in de jaren zestig nog. Toen ook keken deze kinderen mij ná, in de achteruitkijkruit, lachend van de pret, terwijl ik voort sukkelde op de velô van mijn zuster, in de pletsende hagel. 

Later heeft hij mijn snel groeiende verliefdheid op Doris, een vriendin van zijn "treute", met alle mogelijke valsheid, volledig gekelderd en vernietigd. Oorzaak van jarenlange wanhoop en ellende.

De hel, voor hem en zijn treute, is een weelde.

Spreek van een koppel, intussen getrouwde, klootzakken...

10:59 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.