27-12-17

How about making a BIG WALL in the Northsea, between England and Europe?

Op tweede kerstdag wordt er in Groot-Brittannië traditioneel gejaagd op vossen. En sinds dit jaar hoeft dat niet langer alleen te paard. Ook honden mogen weer deelnemen aan de jaarlijkse jachtpartij.

Onder het bestuur van de Labour-partij werd in 2004 het inzetten van honden in de jacht op vossen en andere wilde zoogdieren in Engeland en Wales aan banden gelegd. Maar onder de huidige eerste minister Theresa May van de Conservatieve Partij kunnen parlementsleden de ban overrulen. Daarmee maakt ze een van haar verkiezingsbeloften waar. 

Gisteren werden er dus weer volop honden ingezet tijdens de Boxing Day Hunt, onder meer in Chiddingstone. Maar volgens tegenstanders van de vossenjacht zou maar liefst 85 procent van de Britse bevolking wel degelijk achter de ban uit 2004 blijven staan. Dat blijkt uit een studie van de League Against Cruel Sports. Onzin, meent de pro-jacht organisatie Countryside Alliance. Volgens hen staan jaarlijks 250.000 Britten te popelen om vossen te jagen, "van Cumbria tot Cornwall".

09:35 Gepost door RD | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.