10-09-17

Poepen op dates, kunnen we het daar eens over hebben?

De vrouw uit Bristol heeft het probleem bespreekbaar gemaakt

Aaf Brandt Corstius 

Soms lees je een verhaal in het onzinrubriekje van nu.nl dat je nog dagen bijblijft, wat zeg ik, jaren, en dat was deze week natuurlijk het verhaal van de vrouw uit Bristol die na het eten bij haar date ging poepen en toen haar drol niet doorgespoeld kreeg en de drol oppakte en door het raam in de tuin wilde gooien maar hij viel in een spleet achter het raam en ze probeerde hem te pakken maar toen kwam ze klem te zitten in het raam en toen moest ze dat roepen naar haar date en toen moest hij de brandweer bellen en toen hebben ze haar bevrijd en toen hebben zij en haar date een crowdfundingsactie opgezet voor het kapotte raam en toen hebben ze in een dag 1200 pond opgehaald en dat was duizend pond meer dan hij nodig had voor een nieuw raam.

Je zou kunnen zeggen: ik vind het een beetje een en-toen-en-toenverhaal, Aaf, maar je zou ook kunnen zeggen: dit is het leven. Dit vind ik zo herkenbaar, dit had mij stap voor stap voor stap kunnen overkomen, behalve de crowdfundingsactie, want ik zou die 200 pond zelf wel lappen als ik bij het reiken naar mijn weggegooide drol iemands raam had beschadigd.

Het hele fenomeen poepen op dates. Kunnen we het daar eens over hebben? Ik heb namelijk het gevoel dat we een paar stappen overgeslagen hebben in het bevrijden van de beschaamde mens. Inmiddels moet je vrij bloedend van de ongesteldheid een marathon lopen (heeft iemand gedaan, is zelfs een term voor, free bleeding) en op tv vertellen hoe je een ondiepe vagina wilt laten aanleggen onder je penis (ook echt gebeurd, was woensdag bij Louis Theroux), maar niemand behandelt ooit op een Rondom Tien-achtige manier het beschamende probleem 'poepen op dates'.

Poepen en romantiek, die kwestie. Denk aan eerste weekendjes weg, samen, in een Parijse hotelkamer, waar de wc altijd te aanpalend is aan het sexy slaapvertrek. En dat je vroeg in de ochtend - 'Ik geloof dat ik gisteren iets bij de receptie heb laten liggen' - in de gang op zoek moet naar de algemene wc bij de ontbijtruimte om je ding te doen.

Dat taboe heeft die vrouw uit Bristol doorbroken met haar heftige verhaal, voor ons en voor zichzelf. Je hoeft op een date nooit meer je drol uit het raam te gooien, want zij heeft, door dit verhaal dat ongetwijfeld een legende zal worden, het probleem bespreekbaar gemaakt. 

Die vrouw en haar date zijn inmiddels op een tweede date gegaan. Ze zijn in sneltreinvaart op een niveau van vertrouwen gekomen dat je meestal pas na twaalf jaar huwelijk en drie kinderen bereikt.

Ik denk dat ze gaan trouwen. Ik weet het zeker.

03:21 Gepost door RD | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.