21-05-17

Zoveel verdient de Belg gemiddeld

Een Belgische werknemer verdient gemiddeld 3.401 euro bruto per maand. Dat is een stijging met 4,3 procent sinds 2014, blijkt uit het nieuwe salariskompas van Vacature en de KU Leuven.

We verdienen dus meer dan drie jaar geleden, maar dat heeft weinig met uw baas te maken. Het gros van de stijgingen is te danken aan indexaanpassingen, anciënniteitstoeslagen of baremaverhogingen. Slechts een beperkt aantal werknemers kreeg opslag. 

Het kompas nam ook de verhoudingen tussen sectoren onder de loep. In de chemie- en farmasector vind je de grootste gemiddelde verdieners. Een bediende met 20 jaar werkervaring verdient 3.997 euro bruto, voor kaderleden loopt dat op tot 6.194 euro. De slechtste betaler blijft de horeca, waar gewone werknemers na 20 jaar 2.510 euro bruto verdienen, een kaderlid heeft dan 3.838 euro.

Bijna 95 procent van de werknemers maakt aanspraak op extralegale voordelen. De eindejaarspremie is het populairst: drie kwart van de werknemers krijgt er eentje uitbetaald. Ook populair zijn maaltijdcheques (72 procent), een dertiende maand (67 procent) en de hospitalisatieverzekering (65 procent). Het minst in trek is de tablet; slechts 8 procent krijgt er eentje van het werk.

00:09 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.