01-03-17

Grote orgasmestudie wijst uit: dit is het 'gouden trio' van technieken

In 'When Harry met Sally' zit de meest bekende filmscène ooit over het vrouwelijk orgasme en hoe het te faken, geïllustreerd door actrice Meg Ryan. ©rv

Een unieke studie wijst grote verschillen aan tussen mannen en vrouwen maar ook tussen holebi’s en hetero’s én onthult ‘het gouden trio’ van technieken om het vermaard lastige vrouwelijk orgasme te bereiken. 

Intens kussen, genitale stimulatie en orale seks is ‘het gouden trio’ om ervoor te zorgen dat een vrouw een orgasme krijgt. Dat melden Amerikaanse onderzoekers die meer dan 52.000 mensen tussen 18 en 65 in een online-enquête ondervroegen over het orgasme in vakblad Archives of Sexual Behavior. 

Het ‘gouden trio’ komt volgens coauteur Elisabeth Lloyd (Indiana University) heel duidelijk naar voor uit de bevraging. Ze hoopt dat koppels ermee aan de slag gaan. “Wie zich seksueel niet maximaal vervuld voelt, moet onze paper zeker lezen”, zegt ze in de Britse krant The Guardian. 

De nood aan kennis over het vrouwelijk orgasme blijkt dan ook groot. 

Zo blijkt dat 95 procent van de heteromannen altijd klaarkomen tijdens de seks en allerlei stimulerende elementen zoals muziek, verschillende posities of bepaalde opwindende uitspraken daar allemaal niet veel aan veranderen. Bij vrouwen verhogen dat soort stimulansen de kans op een orgasme met zo’n 20 procent. 

Maar terwijl de heteromannen dus meestal heel tevreden zijn, geeft slechts 65 procent van de heterovrouwen aan meestal tot een orgasme te komen. Bovendien stelt een derde van de mannen dat penetratie de beste manier is om een vrouw een orgasme te bezorgen, wat manifest niet klopt. 

‘Een derde van de mannen denkt dat vaginale seks de beste manier is om een vrouw een orgasme te geven. Een tragisch cijfer, want dat geldt maar voor 35 procent va de vrouwen’

Tragisch cijfer

“Dat is een tragisch cijfer want maar 35 procent van de vrouwen krijgt altijd of meestal een orgasme door enkel vaginale seks en bij 44 procent is dat nooit of bijna nooit”, zegt Lloyd. 

De onderzoekers wijzen er ook op dat een klein deel van de vrouwen, zo'n 8 procent, inderdaad soms een orgasme faket, "wellicht uit liefde voor hun partner".

“Past de partner het gouden trio toe, dan stijgt dat tot 80 procent. Het is dus een understatement om te stellen dat hier nog wel wat werk aan de winkel is.”

Ook blijkt dat lesbische vrouwen veel vaker aan hun trekken komen. Zo’n 86 procent beleeft tijdens de seks zo goed als altijd een orgasme. De onderzoekers vermoeden dat dat komt omdat hun vrouwelijke partner veel beter weet hoe een en ander werkt en beseffen dat penetratie niet de allerbeste methode is. 

Bij biseksuele vrouwen ligt de bevrediging weer lager, met 66 procent die meestal een orgasme beleeft. 

Naast het gouden trio blijken ook flirterige berichtjes overdag en bepaalde specifieke verzoeken in bed bespreken bij vrouwen wel degelijk vaker tot een orgasme te leiden. De onderzoekers benadrukken het belang van betere kennis hierover, want vrouwen die vaker een orgasme beleven voelen zich beter in hun relatie.

21:43 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.