01-02-17

"Stinkbom" verjaagt aanranders

Een armband met een geurcapsule kan een afweermiddel zijn voor aanranders.©Thinkstock

In de strijd tegen seksueel geweld komt een Nederlandse ondernemer met een nieuw middel: een armband met een stinkbom. Zo kun je jezelf verdedigen met een smerige geur.

Invi, zoals de armband gedoopt werd, is nu te bestellen voor de prijs van 59,95 euro. De armband wordt in mei geleverd.

Ondernemer Roel Van der Kamp kwam met het idee nadat hij schrok van het cijfer dat één op de twintig Europese vrouwen het slachtoffer is geweest van verkrachting. Hij wilde een product ontwikkelen dat zowel vrouwen als mannen helpt om zichzelf te verdedigen tegen seksueel geweld. Het verdedigingsmechanisme van het stinkdier bleek de oplossing.

In de armband zit een capsule met een geurstof die volgens Van der Kamp een walgingsreactie teweegbrengt. Iedereen die het heeft getest, vindt de geurstof weerzinwekkend ruiken.

Je activeert de geur door een knopje in te drukken, waardoor de capsule uit de armband komt. Binnen enkele seconden tot maximaal een minuut wordt de geur verspreid. Zelfs honderd meter verderop is die te ruiken.

De geur, die is ontwikkeld in samenwerking met onder meer het onderzoeksinstituut TNO, maakt het volgens Van der Kamp lastig om opgewonden te raken of te blijven.

NR: Sommige meiskes hebben helemaal geen stinkbom nodig.

11:16 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.