18-12-16

Gezond Verstand - Artikel alleen voor Mannen Bedoeld

Beschikken de vrouwen, in het algemeen, over gezond verstand?

Het antwoord weet je al van tevoren natuurlijk, beste mannen: NEE, duizend keren NEEN en nog eens, NEE.

Het is een droom die wij, als rasechte idealisten, al sinds de geboorte van Eva achtervolgen en nooit waar hebben kunnen maken. 

Vrouwen zijn (zoals soldaten) simpelweg niet geschapen geweest door de Allemachtige om te "denken, of na te denken". Daarvoor zijn ze te overgevoelig in de wieg gelegd of krijgen ze altijd dat speciaal voorgevoel, dat wij mannen, helemaal niet (her)kennen en verstaan. Ze zijn voortdurend op zoek naar een billijke vader voor hun nageslacht, maar door hun belachelijk gebrek aan voorzienigheid en overweging stuiten ze meestal, op het eerste gezicht dus al, op de ene of de andere flierefluiter of lanterfanter, zonder dat iemand ooit begrijpt "waarom en hoezo(?)", of zowel en integendeel, blijven ze zich vastklampen aan onmogelijke sprookjesliefdes, alhoewel zelden in rustige regelmaat en eerder in rukken en vlagen, zoals een zwalpend roeibootje op woeste golven. Ze zijn ervan geobsedeerd bestaande, maar niet geschreven, regels nooit in achting te nemen en volgen gemakkelijk valse sporen die zich spontaan aanbieden, tot ze ineens beseffen dat de enige uitweg daarna, op dat nieuw moment, terugkeren is op hun stappen, onafhankelijk van de waarschuwing die de mannen, in hun naaste omgeving, hen destijds, gratis, "verkocht" hadden. Ze dragen hun hele leven lang complexen met zich mee die ze niet kwijt kunnen, maar ook niet WILLEN, geraken, terwijl ze, om de haverklap, eigenaardige schuldgevoelens blijven koesteren. Vergelijk dat met onze houding, die van de "mannen" dus, die met de boeg vooruit, in de branding, grote en kleine, stevenen en erin duiken om vervolgens herop te verschijnen, allang beseffend dat, om twee meter vooruit te kunnen ploeteren, men eerst een meter diep hoeft te zinken, net zoals bekwame zwemmers, één dag wel en de andere dag ook, verplicht dat ze worden ALLE dagen een splinternieuw opgedaagd monster met een "leeuwenklem", uit de baan te ruimen. Van de andere kant, ze (de wijfkes, dus) hebben een onoverbrugbare afkeer aan mensen die zich net zoals henzelf gedragen; onderhouden een duidelijke voorkeur voor rare uitzonderingen, zelfs als dienen die niet als voorbeeld en haten ze, in zekere zin, de gewoonten en de sleur van een monotoon leven en verkiezen ze de verandering, een avontuur en als het kan ook, een onverwachte verrassing. Ze lopen echter niet weg van een herhalende manie van onnodig tijdverlies. Ze gebruiken zelden gezond verstand en gaan meer af op hun intuïtie, de weg-aanwijzer van hun hart. Zonder enige twijfel, hun alledaagse neiging is de moeilijkste manier, boven de gemakkelijkste, te omhelzen, wanneer voor een taak of voor een uitdaging geplaatst.

En wij, de stieren, strompelen ondertussen onbewust en door oeroude krachten gedreven, achter de koeien aan, onze allesbehalve handlangers.

Wij weten al van tevoren dat we geen intens leven zullen hebben, dat ze altijd te laat zullen zijn, dat ze altijd iets zullen vergeten, zoals sleutels, documenten, kredietkaarten, bril en paraplu, alhoewel haar sacoche en kam daar nooit tussen behoren; dat ze echter nooit of te nimmer verjaardagen van eender wie zullen vergeten, zelfs niet van hun ex-lieven en andere vijanden; dat ze, in geen enkel geval en omstandigheid de toestand van dat verdomd kapsel in de steek zullen laten en er voortdurend over zullen blijven wrijven, strijken en strelen, in de plooi leggen of overeind schudden; dat ze, alhoewel ze over tientallen paren schoenen beschikken, ze altijd zullen klagen dat ze geen enkel paar hebben, geschikt voor gebruik gedurende de winter, de zomer, de herfst en de lente, maar ook niet voor Paasdag, Kerstmis, Pinksteren en ook niet en nog minder voor het bal, het trouwfeest, het strand, de uitstap, de wandeling en de ene of de andere bijeenkomst met soortgelijke vriendinnen, wanneer het probleem nog vele keren erger wordt. Het valt ook op dat ze altijd met hun middelvinger de plooi onder hun billen betasten om na te gaan of hun gat niet aan het vallen is, wat echter onoverkoombaar is en de wet van de zwaartekracht zou uitdagen, maar ze toch blijven hopen op een mirakel, terwijl ze overal naar een spiegel op zoek zijn om hun gestulpte lippen te controleren op zwoelheid; de versnellingsstang van de auto praktisch beschouwend als ware het de penis van een onbekende minnaar, met geweld trekkend, snakkend en sleurend, terwijl ze ook geregeld achterom kijken om zich ervan te vergewissen dat een bepaalde voorbijganger niet naar hun achterwerk aan het loeren is, wat ze soms wel, soms niet, appreciëren afhangende van het voorkomen van de geïnteresseerde en nooit een vraag of een twijfel oprecht beantwoorden, verkiezend te beginnen kibbelen over een ander onnozel ding dat niet eens van pas aan het komen is.

Eigenlijk kan het ook niet veel anders, want in het hoofd van de meeste vrouwen bestaat er gewoonweg geen gezond verstand en wel kronkelachtige wegen die, wat hen betreft, rapper de kortste weg aanduiden naar hun uiteindelijke bedoeling, iets wat ongenaakbaar en onbekend, nog in de verre toekomst ligt.

Wij mannen, wij zijn eraan. Maar toch blijven we verliefd op deze uitzonderlijke schepsels, bij gebrek aan beter.

God heeft ons terecht gestraft sedert Adam naar de billen en borsten van Eva is beginnen te loeren, gluren en staren. Iets wat perfect uitlegt waarom in andere en meer geloofwaardige Godsdiensten, de figuur van de BLOTE EVA, niet als de oorsprong van de mensheid wordt gebruikt. 

De oorzaak van ALLE misverstand.

10:33 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.