31-10-16

West-Vlamingen

Het moet niet aan de klok gehangen worden want iedereen die me kent weet allang dat ik een rasechte West-Vlaming ben. Rechtstreeks afkomstig vanuit het eigeel dus, zodanig zelfs dat ik in Roeselare geboren ben, samen met Rumbeke, in het CENTRUM van de Provincie gelegen. Daar dichtbij, waar enkele weinige maar moedige boeren vanuit onze omstreken en een Brugse beenkapper, de FRANSE ELITE sierlijk op sierpaarden gezeten en verkleed in flapperende goudkleurige mantels en fluwelen onderbroeken, op een loopje hebben gezet gedurende de jaren 1300. Sedertdien zijn ze nooit nemeer gestopt van op te vallen. De Rumbekenaars, bedoel ik. Wereldwijd.

Onze West-Vlaamse taal is gewoonweg HEERLIJK en overtreft, in grote mate, het vuil dialect van de Texanen, in de VSA bijvoorbeeld, niet alleen onbegrijpelijk voor alle andere mensen van het land, maar ook getuigend van hun onbeschaafdheid en vervelend lanterfanter's e flierefluiter's gedoe. Tot heden zoeken ze voorwendsels om kippendieven in de naastbij groeiende bomen, zonder rechterlijk geding, te kunnen ophangen, terwijl de rijke inwoners al eeuwen lang gene roste frank belasting betalen.

Oost-Vlaanderen, daartegenover, zou gewoonweg niet meer bestaan waren de West-Vlamingen daar niet bezig, dagelijks, de warboel stelselmatig op te ruimen. Vroeger of later moet Oost-Vlaanderen gewoonweg ingepalmd worden door onze beenkappers, zoals Rusland dat gedaan heeft met de Krim. Erop en erover. Bokspringen genoemd. 

Het enige echter dat mij wreed tegensteekt is dat wij, West-Vlamingen geboren na de tweede wereldoorlog, er van langs hebben gekregen van alle kanten, tot nog toe. Ons ras is duidelijk vereenzelvigd met mensen met meestal lelijke aangezichten, maar van de andere kant, een vloekwoord door ons kalm uitgesproken, kan gehoord worden tot in Rome. We zijn bekwaam alle andere Belgen en vooral de Antwerpenaars, op stang te jagen. Onze fantastische huizen en kastelen overal tentoon gesteld in steden zoals Brugge, Roeselare, Torhout, Kortrijk en Rumbeke zijn onovertrefbaar en worden betwist tot aan de kust. Welke andere provincie bezit een machtige oceaan zoals de onze?

Het spijtige in dit verhaal is dat onze ouders nooit belang hebben gesteld in het verzorg van ons gebit. In de regel geel, gebroken en MET ontbrekende tanden, zonder ooit daarover veel schandaal gemaakt te hebben. Het koste toen al maar een fractie van het geld om onze paardetanden te laten verzorgen, zoals Trump dat heeft laten doen, maar geld smeet men hier zomaar niet weg indertijd en de behandeling was rap gedaan. Niet dat de tanden van Trump origineel zijn, maar wie hem ziet grijnslachen kijkt niet eens naar zijn slap dinges, een miskraam van de mensheid.

fitwidth_642x0_71754009.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(I will make the USA GREAT again)

Hetzelfde geldt voor onze pruik. Een man van de streek hier gaat niet naar het schoonheidsinstituut. Hij gaat naar de HAARKAPPER. En dat is alles. Volledig tot dicht bij de schedel eraf geknipt en binnen de drie maanden komt hij zeker en vast terug, want we staan er niet op, op Jezus te gelijken.

Kleren worden, door ons, zelden nieuw gekocht. Van de vader naar de oudste zoon en van de oudste naar de jongste. Zakdoeken zijn hier nog steeds in de mode en de neus luid snuiten wordt zelfs gekopieerd door de toeristen en de vluchtelingen.

Nochtans, we hebben veel pakken slaag van onze ouders ontvangen, toen dat nog het beste strafmiddel bleek te zijn. In compensatie, we krijgen er nu van langs van onze eigen kinderen. Twee keren slagen krijgen, voor de prijs van één. Ik geloof oprecht dat ik te vroeg geboren ben. Hoe heerlijk zijn de tijden tegenwoordig. Seks "à la vontée", bezetting van Gent en Antwerpen (Limburg telt niet mee), de beste sporters, voetballers, wielrenners, zangers, artiesten, artsen, chirurgen, wetenschappers, bier-proevers en ook en vooral onze liefdevolle hoertjes. Bovendien zijn ze allemaal perfect tweetalig: origineel WEST-VLAAMS en ABN. Een zalf voor de oren.

Vandaag plukken onze kinderen het fruit van ONZE inspanning.

08:45 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.