17-10-16

Lily en Zaza

Een van mijn beste klanten was Pedro Irujo, een authentieke Spanjaard van Baskische afsprong, die zich amper in het Portugees kon uitdrukken (en die de eerste graad in de school, in Spanje nog, nooit had voltooid), heeft zich tot een algemeen gerespecteerde businessman, in de Staat van Bahia, om weten te werken. Hij was zijn carrière begonnen als assistent vrachtwagen chauffeur, toen hij, zoals ik, dertig jaar eerder in Brazilië was gearriveerd; opgeklommen tot de functie van algemene manager van diezelfde firma, ze dan heeft over gekocht van de oorspronkelijke eigenaar; een andere, gelijkaardige transportfirma, heeft ingepalmd om ze beiden in één grote onderneming te smelten, tot hij, wanneer ik aan hem werd voor gesteld, al méér dan tien firma’s bezat, waaronder alleen maar één ervan (Nordeste Transportes Especializados), over duizend driehonderd vrachtwagens beschikte die uitsluitend voor Petrobrás in dienst stonden.

Hij heeft zich, gedurende een tijdspanne van minder dan drie jaar, tientallen machines van mij aangeschaft, niet alleen voor een bestaande krant die hij over had genomen in de stad "Feira De Santana" (Feira Hoje), maar ook om een volledig nieuwe dagelijkse krant uit de grond te stampen in Salvador zelf, "Bahia Hoje" waarvoor, in de eerste plaats, veel lef nodig is. Alles samen heeft hij zeker meer dan drie miljoen dollars geïnvesteerd, in machines alleen. Dat hij buiten de schreef, zijn leven lang heeft gelopen, staat buiten kijf. Hij was een geboren koper/verkoper en wist precies waar de goudmijn lag. Niemand heeft hem ooit onderzocht, maar hij was werkelijk bij de grootste corrupte ondernemers van het land te rekenen. Zijn politieke partij, waarvoor hij elke stem gekocht en contant betaald heeft om zich als volksvertegenwoordiger te laten verkiezen, PMDB, is nu aan de macht, na Dilma, de ENIGE OPRECHTE mens van de gehele ploeg, opzij geschoven te hebben. Zo is het leven nu eenmaal in Brazilië: de echte en meest gevaarlijke dieven beschuldigen onschuldigen ervan oneerlijk te zijn. En daar doen alle officiële regeringsoverheden en het gerecht aan mee. Zonder de pers, of de PIG, te vergeten. Het land van de grootste schurken en de mooiste aangezichten.

In mijn laatste droom had ik hem bezocht om hem ervan te overtuigen enkele medewerkers van onze firma te sponsoren zodat ze deel zouden kunnen nemen aan een internationaal drukperscongres en machinetentoonstelling in de hoofdstad van de Staat Minas Gerais, met name "Belo Horizonte", vooral wat betreft hun vliegtuigtickets en hotelkosten. Hij was eerst wel een beetje tegenstribbelend geweest, maar op den duur ging hij er toch mee akkoord.

Toen ik mij al naar buiten aan het wenden was vroeg ik, langs mijn neus weg, aan zijn assistent, of hij andere mensen zelf, rechtstreeks dus, ook had uitgenodigd voor deze gelegenheid. Perplex hoorde ik van een zekere Lily, de lichtzinnige vrouw van een van onze directeurs en van Zaza, mijn eigen secretaresse (sedert slechts een paar jaren, nadat onze Zweedse president haar vervangen had door een jonger en schoner exemplaar), beiden al van een zekere leeftijd en die het beter aan boord hadden weten te leggen dan ik en mij zelfs een stap voren waren geweest. Ze waren ook bereid geweest, zonder meer, hem met genegenheid te onderhouden en te vertroetelen, ook in zijn bed, nadat hij zijn plicht had vervuld op het congres.

Ik vond het nogal redelijk te begrijpen vanwege Lily, want iedereen weet dat de vrouwen van directeurs altijd tijd vinden om andere mannen op hol te jagen, aangezien ze zelf thuis voortdurend aan hun duim moeten zuigen, maar mijn eigen secretaresse, Zaza, een waarachtige kwezel om niet te zeggen een begijn, ernstig en toegewijd en nooit roekeloos?

Ik was er nochtans helemaal zeker van dat zijzelf het initiatief hadden genomen, met het oog op zijn fortuin en ook in overweging genomen de jeuk die ze allebei voelden, niet alleen in hun handen maar vooral tussen hun benen..

Van de andere kant bezien, hoever was hij wel niet gegaan om mijn beroepsgeheimen te kunnen "ontbloten"?

09:01 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.