17-08-16

Sport, Muziek en Geluk... Allemaal Mijn Tranen Waard...

Het hoeft niet gezegd dat ik, net zoals iedere andere normale mens, geregeld de goesting krijg om, in overweging genomen de gehele hoop ongelukkige problemen, eeuwenoude en kersverse, die ik alle dagen voorgeschoteld krijg en moet inslikken en verwerken, af en toe de kranen eens wens open te draaien om de tranen overvloedig te doen vloeien en zo, wie weet, de druk op mijn geest aanzienlijk te kunnen doen slinken.

Net zoals bij de oude dames, nochtans, gedurende en na hun menopausa, kan ik echter geen enkel beetje vochtigheid vermurwen te verschijnen of los te breken om alzo, glanzend, de wereld aan te kondigen dat de oplossing nabij is en medelijdend beslist met mij mee te doen.

Soms wend ik zelfs alle beschikbare manieren aan om er op zijn minst een enkel traantje uit te kunnen persen, mijn ogen ferm toeknijpend bijvoorbeeld, maar allemaal tevergeefs. Zelfs geen verraderlijk zweetdruppeltje kan ik tevoorschijn toveren.

En dus ga ik dan maar de Olympische Spelen bezien, beseffend dat er daar ne hele hoop atleten, gedurende de vier laatste jaren, niets anders hebben gedaan dan hun droom na te jagen.

En wat gebeurt er ineens? Een onnozel druppeltje komt uit mijn oog diggelen. Of is het, biggelen? En wat later, ook uit het andere oog. Eenzaam en zonder enige inspanning, zonder toten en grimassen te trekken en zonder te begrijpen wat daar precies de oorzaak van zou kunnen zijn. 't Is eigenlijk te zeggen, de oorzaak weet ik, maar niet waarom dat wel mijn traanklieren teistert, terwijl mijn eigen levenslange problemen, die zich blijven opstapelen, zoals nullen, gewoon aan de linkse kant van het nummer worden gelaten.

Het gebeurt zelfs dat er een enkel traantje onverwachts op de tafel tuimelt, terwijl, mirakel boven wonder, een ander zich al aan het ophopen is in de hoek van mijn scheel oog en ook begint te dreigen naar beneden te pletsen.

Schreien, bleiten, wenen, snikken en huilen zijn bijgevolg helemaal niet moeilijk. Men moet er alleen maar de juiste reden voor vinden.

Geluk, blijheid, opgewektheid en medeleven, in het algemeen, zijn redens genoeg.

De rest: NOOIT.

16:42 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.