01-06-16

Men Beweert dat Jezus alle Leed van de Wereld op zijn Schouders Heeft Willen Sjouwen!?!!

Eigenlijk vind ik dat een beetje te pretentieus. Ik zou zeggen dat hij al teveel gedaan heeft om zelfs alleen maar zijn eigen leed te mogen en te kunnen verantwoorden. Dat was helemaal niet nodig en is zelfs niet nuttig geweest. Het heeft dan ook niets opgelost. Twee keren niets plus niets, vermenigvuldigd met nietenmedalle. De wereld is er niet beter op geworden. Integendeel, het aantal rotte mensen is op een hemelsgrote berg aan het gelijken. 

Bovendien heb ik nog nooit zoveel leed samen gezien dan huidig het geval is. Iedereen, rijk en arm, lelijk en mooi, groot en klein hebben in grote of in kleinere mate met "lijden" te maken. Gebrek aan dit, gebrek aan dat, overvloed van dit, overvloed van dat.... het is een gewone en dagelijkse strijd geworden om te zien wie er het meest van afziet. Terwijl God rustig zit toe te kijken en zich afvraagt waar dat allemaal wel zal eindigen. Hij steekt, van de andere kant, ook geen vinger uit om het lijden van eender wie, in het algemeen, dragelijker te maken.

Vandaag nog zag ik hoe een vrouw van middelbare leeftijd vier mismaakte kinderen op de wereld heeft gezet. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Tussen de vijf en de vijftien jaar. En dat allemaal in een houten krot met een mank en wankel bed erin. Niemand die er iets om geeft wanneer ze aan hun lichamelijke behoeften moeten voldoen. De kleine en ook de grote. En de moeder ploetert, zonder een roste cent in haar zak, voort. Wassen, kuisen, een droge boterham zonder boter gereed maken. Ploeteren en bukken. Bukken en ploeteren. En God kijkt rustig verder toe. Voor hem bestaat daar geen probleem in. Dat is iets waar zij waarschijnlijk zelf schuldig geacht mag voor worden. Ze had maar minder moeten vogelen. Of zich minder laten vogelen. De man of de mannen die daarvoor "gezorgd" hebben zijn onnozel natuurlijk en zelfs zodanig pierewiet dat ze nooit nemeer terug gekeerd zijn om het resultaat van hun helse "lust" te bezichtigen. Heel waarschijnlijk waren ze al in de achtste hemel, of wie weet, dronken tot diep in hun poepgat. Want de vrouw is helemaal niet bekoorlijk. Ik zou durven zeggen, het moet pikdonker geweest zijn en de laatste keer dat ze dat mogen doen hebben, was dertig of veertig jaar eerder geweest, gedurende carnaval. Want dan is niemand van iemand en kunnen zelfs de nonnen, in niets anders verkleed, doen alsof ze al in de hemel geraakt zijn en uiteindelijk eens hun benen, zonder wroeging, uiteen mogen spreiden, terwijl de Bisschop volop bezig is met het manneke van de wierook. Die zo'n gezellig poepke heeft. En de honderden, oftewel duizenden, pasters, idem. In de rij om ook eens Bisschop te worden.

Jezus heeft dus de bal mis geschopt toen hij zichzelf heeft opgeofferd om het leed op de aarde te doen verdwijnen. Hij heeft niemand gered en tezelfdertijd ne hele hoop onschuldige mensen over de rand geduwd.

Wat is er mis gegaan?

Niets eigenlijk, want dat is nu eenmaal het leven. De piramide van het leven. Den enen eet den anderen op en de koning kijkt toe om te zien wat er zal gebeuren. Maar hij verlangt dat niet in zijn eigen kasteel te zien gebeuren, maar wel aan de buitenkant ervan of zowel in dat van zijn aartsvijand. En die is, zoals hij, ook de bergaf aan het sukkelen. Hij moet nog altijd parfum gebruiken om zijn eigen stank te verdoezelen, maar dat zweertje op zijn penis dat hij eens, op een donkere nacht, heeft opgedaan (in de lagere kringen van de gemeenschap natuurlijk) weigert te verdwijnen. En hij durft het niet tonen aan zijn dokter, want die roddelt nogal. En daarom wenst hij hevig dat zijn aartsvijand ook zo'n zweertje opdoet. Alhoewel hij daar nooit zeker van zal zijn. Tenware hij het persoonlijk zou kunnen nagaan. Maar dat zal wel niet mogelijk zijn, want ze leven verscheidene kilometers van elkaar weg.

Misschien was het beter geweest dat God de vrouw niet had uitgevonden, in de eerste plaats. Zijn initiatief gestopt te hebben na de mannen een kans te hebben gegeven. Zonder geslachtsorganen. Alleen maar met een fiets en een voetbal erbij. En een vat bier ook, vanzelfsprekend. En wat frietjes met mayonaise om de honger te stillen. Ruim genoeg om gelukkig te zijn. Zonder wapens en zonder bloed. Van sperma, absoluut geen sprake.

Voortplanting voor wat?

06:59 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.