05-05-16

Met Kennis van Zaken (2)

De nieuwe lerares van de kleuterschool waar mijn jongste dochtertje leert lezen en schrijven, noemt Magali. Ik weet niet of het daardoor komt, of dat het louter toeval is geweest, maar een van deze nachten heb ik gedroomd van "Magali". Het was de Magali van de school niet, maar wel de vrouw (waarlijke naam) van de belangrijkste direkteur van de firma waar ik jarenlang voor gewerkt heb. Ze was niet bepaald knap, maar wel aantrekkelijk, zonder verlokkelijk te zijn. Een vrouw waar men niet veel van verlangt en ook niet veel van verwacht. Ik heb haar bij haar thuis leren kennen, gedurende een avondmaal waarvoor ik speciaal uitgenodigd was geweest, waarschijnlijk met de bedoeling mij te promoveren tot branchmanager van het kantoor in Rio De Janeiro (toen nog als afdelingsverantwoordelijke). Ongelukkig genoeg was mijn eerste vrouw ook mee gevraagd geweest en die heeft de boel verbrod. Ze wilde persé belangrijker zijn dan God op de aarde (mijn eerste vrouw, bedoel ik) en ze is met haar gat in de mayonaise getuimeld, want belangrijker dan God was de vrouw van mijn chef en die heeft de plannen van haar man blijkbaar daarom gekelderd.

Ik geloof niet dat ik ze ooit over zaken heb horen spreken, maar net zoals de meeste mannen hier actueerde ze zo een beetje als zijn sentimentele raadgeefster. Nu zijn ze allebei al over de negentig, maar toen waren ze nog maar pas over de zestig, dus nog volop in de bloei, geur en kleur. Ik was eerder nog een beetje groen, vooral achter mijn oren.

In alle geval, ik heb dus over zijn Magali gedroomd.

Mijn direkteur was er zich ineens bewust van geworden dat hij me nog twee miljoen dollar schuldig was maar wilde dat blijkbaar niet openbaar bekennen of luid aan de klok hangen (hij moet me echter wel, tot vandaag toe, nog honderd duizend dollars en ik zal wel ergens op hem botsen in het vagevuur, waar ik het vuur aan zijn kale schenen zal leggen) en hij had verondersteld dat dat een perfect karweitje voor zijn vrouw zou kunnen zijn, want hij bewaarde al dat geld niet helemaal en precies in zijn broekzak.

Zonder vrees gelukkig te zijn aanvaardde ik, zonder meer, zijn voorstel en Magali kwam onmiddellijk aandraven met een superofferte. Ze stelde mij voor, terwijl hij met zijn rug naar ons toegedraaid en ietwat verder in hun woonkamer stond, bijna buiten het gezicht zelfs, een miljoen dollar in "levend" geld over te handen, een schoenendoos vol met stapeltjes en bundelkes van samengeknoopte nieuwe bankbiljetjes, te voorschijn halend. Mijn ogen puilden uit hun kassen, niet van de afkeer echter, maar ik voelde mij helemaal niet te verlegen om dat dooske prompt onder mijn oksel te proppen, het overbodig achtend het aan verdachte telling te onderwerpen.

Bovendien, beweerde ze, zou ze nog eens dezelfde hoeveelheid bij elkaar vergaren binnen enkele weinige dagen of weken (of zo) en zou ze mij dat geld ook persoonlijk overhandigen. Terwijl ze dat zei echter, kwam ze schuin voor mij staan en wreef ze, aanvankelijk wat bedeesd en schuchter, maar met de seconde schaamtelozer, met haar lange vingers en bloedrode nagellak over mijn spannend kruis. Aangezien ik haar hand niet meteen weg stootte, drong ze daarna aan met meer beslistheid. Ik week helemaal niet achteruit, alhoewel ik mijn onderbuik ook niet naar voren heb gestoken, haar zo niet ontmoedigend, maar ook niet stimulerend. Intussen loerde ik over haar schouder naar haar man, mijn direkteur, Octavio Gabizo de Faria (wiens voorouders een van de eerste veroveraars van Brazilië zijn geweest, waar hij verschrikkelijk trots op was), die nog steeds met zijn rug naar ons toegedraaid, in wat papieren op zijn bureau aan het bladeren was en dus ook niet bewust van wat zijn lief vrouwke, gewend aan alle soorten van zaken, aan het plegen was om hem van diene vuile ambras te verlossen.

Nu vraag ik mij echter af, dames en heren, wat precies haar bedoeling is geweest. Gelieve hier beneden aan te duiden welke optie jullie verkiezen:

a. Een vrouw van de sjieke stand keert zich onmiddellijk om naar de man die meer geld in zijn broekzak, of onder zijn oksels, heeft;

b. Een vrouw van de sjieke stand verkiest een jongere man die niet alleen meer geld in zijn ene zak heeft maar ook en tezelfdertijd meer zaad in de andere, boven die oudere die al een beetje leeg gepompt is geweest of zelfs nooit te weten is gekomen waarvoor een pisser eigenlijk nog meer dient dan alleen maar om zijn blaas te ledigen;

c. Een vrouw van de sjieke stand is net zoals een goedkope hoer: ze volgt de koers van het rappe geld;

d. Een vrouw van de sjieke stand heeft een spleet die nooit stopt met jeuken, want ze heeft al de tijd om eraan te zitten (of te liggen) krabbelen...

.... gelieve verder in te vullen.

19:24 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.