10-04-16

President van de Kamer van Brazilië - Eduardo Cunha - Prachtig Voorbeeld van Corrupte Wetmakers

Het is gewoonweg belachelijk dat de Kamer Van Volksvertegenwoordigers een proces van Impeachment begonnen is, onder de kordate leiding van de grootste partij van de oppositie, PIG bijgenoemd (Partij van de Media), tegen de huidige President van het land, Dilma Rousseff.

(let er op hoeveel ze wel op Doriske gelijkt)

Omdat ze niets beters gevonden hebben wordt ze er dus van beschuldigd toegelaten te hebben dat fonds voorgeschoten werden door de Nationale Banken Caixa Economica Federal (een spaarbank) en Banco Do Brasil, om sociale programmas stipt te kunnen uitbetalen aan de bevolking, in afwachting van dekking door de rijkskast, die daar regelmatig aan voldeed en aan voldoet. Dat gebeurt al eeuwen lang, in alle regeringen, sedert Dom Pedro I, maar wordt nu pas als strafbaar aangekondigd.

Dilma wordt echter NIET beschuldigd van eender welke vorm van corruptie of illegaal gedrag.

Er zijn 513 volksvertegenwoordigers verkozen geweest, gedurende de algemene verkiezingen van 2014. Meer dan 300 ervan worden echter WEL beschuldigd en/of achtervolgd door het gerecht. Niet alleen voor gewone alledaagse misdaden, zoals moord en diefstal, maar ook en vooral omdat ze CORRUPT zijn tot in hun merg. Ze weigeren, in het algemeen, iets goed (of af te keuren) in de wetgeving, zolang er geen "kostbare centjes" in hun mollige handjes vallen.

Praktisch geen enkele volksvertegenwoordiger is bekommerd om de interesses van het land en wel om aan bepaalde mensen of groepen een voordeel te doen, wat uitstekend van pas komt om hun eigen zak bij te vullen.

De helft van deze driehonderd volksvertegenwoordigers, van over het gehele land verspreid, is financieel geholpen geweest door deze maffialeider en Godfather Eduardo Cunha gedurende hun respectieve verkiezingen door ze geld (oplopend tot een miljoen reais, elk) in hun handen te proppen en zo het pleit te kunnen winnen in hun Staten. Ze zullen hem daar eeuwig dankbaar voor zijn. Het probleem bestaat erin dat dat ZWART geld afkomstig is vanuit het corruptie-schandaal van Petrobrás.

Dit als inleiding.

In compensatie, de bevoegde rechters (vooral in de eerste en tweede instanties) wensen ook hun deel van de buit in te palmen en ze weten dat niets beter werkt om geld af te persen dan bedreigingen uit te voeren. Een dief die een andere dief besteelt krijgt (hier) als vonnis een "dank u wel voor 't ees, meneer". 

Algemeen besluit: men weet niet waar de grootste misdadigers zich bevinden: in de wetgevende, rechterlijke of executieve machten van het land. Men overweegt dat ze heel waarschijnlijk tegen elkaar opwegen. Niemand is slechter, den enen, tov den anderen. Allemaal rotte patatten vanuit dezelfde besmette zak.

Nochtans, daar heeft Dilma regelrecht NIETS mee te zien..

Intussen wenst de Internationale Pers daar ook niets van te zien, te horen of te schrijven.

Ze zijn, waarschijnlijk, vanuit hetzelfde hout gesneden.

dilma-01.jpg

10:33 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.