02-04-16

Brazilië: Michel Temer, een Rat in het Vel van een Mak Konijntje

Na de vorige Staatsgreep in Brazilië, in 1964, door het Leger, werden er maar twee partijen toegelaten te bestaan, namelijk: de ARENA, voorstander van ontvoering, marteling en opruiming van politieke tegenstanders (intussen zelf ook al opgeruimd, alhoewel er nog veel erfgenamen van bestaan, die beweren dat het Leger hun job niet goed genoeg heeft gedaan, aangezien er nog veel LINKS-gezinden het dictatoriaal regime overleefd hebben en zich dagelijks afvragen waarom Dilma toen, niet opgehangen is geweest in de kelders van da kazernes, zoals gewoon was) en de MDB, alle bestaande bewegingen van de oppositie tegen de ARENA samen vergarend in een enkele partij. Deze laatste heeft zich ontpopt, over de jaren, als een plompe, statische en bureaucratische partij, die niemand nog aantrekt en al dertig jaar lang (later tot PMDB herdoopt), niet meer aan de macht komt (zoals de CVP, in België, bijvoorbeeld) zonder zich vast te klampen aan een andere partij (van eendere welke strekking en opinie, maar die wel kansen op succes heeft in de verkiezingen). Zo zijn ze bekwaam geweest te overleven, zelfs samen met de PT, de Partij van de Arbeiders. De huidige voorzitter van de PMDB (een agglomeraat van luiaards en uitbuiters), Michel Temer, is Vice-President van het land geweest gedurende de vier regeringen van Lula en Dilma, zonder echter zelf links gezind te zijn. Het is een kwestie geworden van aan de tepels van de uier van de Staat te mogen blijven zuigen, zonder iets belangrijks te doen of te vertegenwoordigen.

Vroeger hadden hun leiders nog een zekere onafhankelijkheid en zelfs carisma en sympathie, zoals Ulissys Guimarães en Tancredo Neves, maar tegenwoordig is hun president, Michel Temer dus, een uil die altijd de indruk geeft de butler te zijn van Dilma.

Stel je een afgrijselijke rat voor! Dat is Temer, een advocaat uit São Paulo die nooit iets anders heeft gedaan in zijn leven tenzij VICE te zijn van iemand anders.

Zijn bijnaam is dus ook KINGRAT. Een mens die niets anders doet dan in de oren te fluisteren van andere mensen. Prietpraat verkopend en conspiratie plegend. Een mens die nooit rechtstreeks verkozen is geweest door de bevolking, maar altijd op de eerste plaats staat van de verkiezingslijst van zijn partij.

Zelf heeft hij geen ideeën, werkt niet en studeert hij niet. Hij IS en BLIJFT. Wanneer hij vast stelt dat de macht van handen zal veranderen dan verlaat hij dat schip en springt op het schip van de anderen. Dat is wat hij het best weet te doen.

Een KINGRAT, waarover het niet nodig is verder speeksel te verspillen.

images.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vertaling: "DILMA, HOE SPIJTIG DAT ZE JE TOEN NIET OPGEKNOOPT HEBBEN IN DE KELDERS VAN HET LEGER". Getoond door het LAF WIJF van een Officier met een levenslang pensioen, zonder zelf OOIT GEWERKT TE HEBBEN.

06:44 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.