31-03-16

Brazilië: Het Script om Dilma en Lula uit de Weg te Ruimen, is Mank aan het Lopen

"Operatie Lava Jato", de beroemde corruptiezaak rond Petrobras, was zich aan het afspelen volgens een script dat een begin, een midden en een einde had, met als enig en belangrijkste doel, Dilma, Lula en hun PT uit de weg te ruimen. Kost het wat het kost. Een verhaal dat gepland was te eindigen met een gearresteerde Lula, beschuldigd van mega corruptie bestemd voor de financiering van zijn politieke partij PT, wat zogezegd zou moeten gediend hebben om hen zo aan de macht te blijven houden. Gekarakteriseerd (door hen, de bende rechtsmakers van de Lava Jato) als corrupt, deze partij zou dan ook zijn registratie ingetrokken worden en niet meer mogen deelnemen aan komende verkiezingen, zodat ze uit het toneel zouden verdwijnen, wat het einde van hun geschiedenis zou betekenen. Ondertussen zou ook de huidige president Dilma Rousseff aan impeachment door het congres (waar er meer bandieten, bedriegers, leugenaars, uitbuiters en woekeraars bestaan per vierkante meter dan in eender welk gevangenisgebouw in de wereld) onderworpen worden.

Enkele recente gebeurtenissen, echter, bedreigen het verloop van dit verhaal.

De lijst van de corrupte politieker's waaraan Odebrecht (de grootste ondernemer van het land en aanwezig in tientallen andere landen), smeer- en zwart geld in grote hoeveelheden geschonken heeft (gratis natuurlijk en voor niets??), voor elke van hun verkiezingen, is onder het GEHEIM van het Gerecht geplaatst door de even beroemde federale rechter Moro van de eerste instantie in Curitiba (en honderd percent anti-PT), nadat hij eerst de telefonische klem (clip) tussen Lula en Dilma (totaal onwettelijk, aangezien het zich om de Presidente betreft) had vrijgegeven voor verspreiding en publicatie, door de PIG (Partij van de Pers, Voorstander van de Staatsgreep). Het gevolg daarvan is dat het Openbaar Ministerie, Odebrecht praktisch ontslagen heeft van verdere "definitieve samenwerking". Net alsof ze teveel weten om goed te zijn. Voor hun eigen belangen, wel te verstaan.

In augustus van vorig jaar is José Dirceu (een van de belangrijkste stichters en medewerkers van de PT), juist op de vooravond van een groot protest tegen Dilma Rousseff en haar regering (georganiseerd door de PIG), gearresteerd geworden op bevel van Moro. Het verhaal volgde toen nog het origineel script wanneer de arrestatie van ook Lula niet uitgesloten werd. De procurator van het Openbaar Ministerie, Carlos Fernando dos Santos Lima, vaak woordvoerder van hun commando in Curitiba (en ook "openbare" tegenstander van de PT), verklaarde over Dirceu: "We hebben een van hun belangrijkste leiders opgepakt, verantwoordelijk voor het gehele schema en die er zelf ook persoonlijk van profiteerde", terwijl hij verwees naar een vroeger (kleiner) schandaaltje, "mensalão" genoemd, van 2005, waarin de PT ook verwikkeld was geweest: "De DNA is hetzelfde: het kopen van politieke steun". Hij drong toen aan dat die regeling "begonnen was gedurende de eerste regering van Lula" en op de vraag of de voormalige president ook onderzocht zou worden, antwoordde hij op beschuldigende toon: "Geen enkele persoon in een republikeins regime is vrijgesteld van onderzoek".

Odebrecht was de grootste maar ook de enige aannemer die zelfs met zijn chief executive en erfgenaam gearresteerd, weigerde een bekentenis-overeenkomst te ondertekenen. Toch werden er geen bewijzen gevonden dat Lula de leider was van de bende politicus die "Petrobras", gedurende verscheidene decennia overvallen heeft. In een nieuwe poging om toch iets te vinden werd hij vervolgens onderzocht omstreeks werken in de boerderij in de gemeente "Atibaia", in het binnenland en de renovaties van het appartement aan de kust, dat hij niet eens gekocht had. Het leverde ook geen enkel praktisch resultaat op tenzij, vage verdenkingen.

De belegering van Lula gebeurde op hetzelfde moment dat het Congres oprukte tegen Dilma met een politieke dreiging om "impeachment" te plegen. Toen Dilma, ten einde raad, Lula vroeg om effectief deel te nemen aan haar tweede regering (wat hij gedurende eerdere verzoeken geweigerd had) en haar te helpen weerstand te bieden door hem te verheffen tot minister, heeft rechter Moro de eerste fout begaan, bedoeld om dat plan te voorkomen, door de illegale telefonische klem tussen hen (Lula en Dilma) openbaar te maken. Dat is wanneer het verhaal echt begon te ontsporen. Moro heeft zich meer blootgesteld dan voorzien was in het script. Hij wordt nu effectief beschuldigd van politieke motivering.

De sociale bewegingen die Lula en de PT ondersteunen zijn ondertussen ook de straten gaan bezetten en veel belangrijke juristen spraken zich uit tegen een impeachment om politieke redenen. Ze geven er een andere naam aan, zoals de President van de Senaat Renan Calheiros al gedaan had, met name een "Staatsgreep".

Intussen werden alle kantoren en het hoofdkwartier van Odebrecht binnen gevallen in verschillende steden. De firma "Odebrecht" stelt dan in een verklaring voor dat ze bereid zijn om een ​​"definitieve samenwerking" op feiten die betrekking hebben op het bestaan ​​van een "illegale en onwettige financiering van partij en verkiezings-systeem". Oeps, een systeem? In het originele verhaal was er alleen maar sprake van "ÉÉN partij".

Vervolgens lekt hun lijst met de namen van meer dan 300 personen verwikkeld in "dat systeem" en die geld hebben ontvangen van deze aannemer sedert de jaren tachtig. Het betreft zich om namen van praktisch ALLE bestaande partijen.

Het "systeem", volgens die lijst, is dus oud en is in tegenspraak met de woordvoerder van het Openbaar Ministerie die zonder enige twijfel en zonder te blozen, had beweerd dat dat systeem "werd opgericht gedurende de eerste regering van Lula", in 2003.

Dezelfde woordvoerder waarschuwt dan, dat hij geen enkel belang meer hecht aan de schuldbekentenis van Odebrecht.

Waarom ineens?

Dat zou het fatale schot in het verhaal kunnen betekenen.

Maar dan komt Pedro Correa, een oude en reeds veroordeelde politieker die het oude systeem vertegenwoordigt en om strafvermindering te bekomen ook een schuldbekentenis wenst te maken en alzo kogels in alle richtingen begint te schieten en zelfs bevestigt wat algemeen al geweten was, namelijk dat Fernando Henrique Cardoso, de laatste president van de oppositie, de verandering van de wetgeving toen, om herverkiezing mogelijk te maken, gewoon opgekocht had van verscheidene congresleden, met de hulp van de bank Itaú, gedurende de late jaren negentig.

Hij sleurt er ook de grootste oppositiepartij (de PSDB) bij en het Tribunaal van de Rekeningen van de Staat (TCU), onder andere, al even besmet.

Zeker en vast nu, het gehele verhaal heeft het oorspronkelijke script verlaten.

Het is zich aan het waarmaken dat er een "systeem" bestaat voor de financiering van alle politieker's door de Staat, maar niet een transparante, openbare en rechtmatige financiering. Dit systeem is gebaseerd op Staats onderhandelingen van miljarden reais, voortspruitend uit contracten met grote leveranciers en de uitbuiters ervan behoren aan alle strekkingen toe van het congres, in en buiten de regering.

Een systeem dat de corruptie genereert en onderhoudt, ongeacht van de partij aan de macht.

Deze waarheid interesseert echter niet aan de operatie "Lava Jato" en aan diegenen die een Staatsgreep willen uitvoeren.

Het origineel script is water aan het maken. 

09:35 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.