24-10-15

VAI A MERDA!!

Denkend over mijn tekortkomingen moet ik onmiddellijk bekennen dat ik praktisch tekort kom in alles wat ik doe en alles wat ik reeds gedaan heb. 't is wel zo dat de uitdrukkingen volledig "geslaagd" en volledig "verslagen", net zoals de liefde en de haat, dicht bij elkaar aangrenzen en gemakkelijk van plaats kunnen verwisseld worden, onafhankelijk van je gepleegde inzet. Soms dacht ik dat ik geslaagd was in het leven, onder andere omdat ik veel mensen geholpen had vanuit het slijk te ontsnappen, maar sommige ervan waren, op hun beurt, de eersten om er gebruik van te maken om zodanig aan mijn uitgestoken hand te snakken dat ik er zelf bijna mijn evenwicht door verloor en pas op het nippertje niet in het slijk dompelde.

Wat bedoelt iemand die jij eerder uit de modder hebt helpen ploeteren en die je vervolgens uitdrukkelijk verwenst: VAI A MERDA??!! Wat is er het meest afstotelijk: modder of stront?

Als ik mij nu ervan vergewis dat geen enkele van hen mij daarvoor ooit blijkens van liefde heeft geschonken, of zelfs een simpele vriendschappelijke verhouding met mij heeft weten tot stand te brengen en te onderhouden en ik, integendeel, tot op de grens van de oneerbiedigheid ben gesleept geweest, kom ik tot het besluit dat mijn inspanning praktisch tot niets heeft gediend. Bovendien zijn ze, op bijna alle gebied, een richting in geslagen die ik niet gewenst heb, iets wat me hevig in de war brengt, net alsof ik daar niets mee te zien heb. Een samenloop van rauwe omstandigheden die met mij, of zonder mij, toch zouden gebeurd zijn en waarvoor ik in feite, nooit echt nodig ben geweest. Iets, waarachtig, dat bijna voor iedereen geldt. Spijtig dat het zoveel kracht en energie gevergd heeft.

Eens heb ik een echt filmfragment gezien waarin een katholieke NON uitstekend tekeer wist te gaan met het geslacht van een mannelijke patiënt in een hospitaal. Ze had blijkbaar zelfs meer ervaring dan de meerderheid van onze West-Vlaamse huisvrouwkes.

Kortom, je moet het altijd krijgen van waar en van wie je het, het minst verwacht.

15:09 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.