07-01-15

Alah is Groot, maar God is nog Veel Groter

Na ne hele hoop buizen ingeslikt te hebben in het laatste jaar van haar middelbaar onderwijs, is Gleicy ineens, zoals in een werkelijk mirakel, geslaagd in haar toegangsexamen tot de “Katholieke Universiteit van Pernambuco”. Dat heeft de school waar ze studeerde ertoe gebracht haar alsmaar toch helemaal door haar herexamens te trekken en haar het “Certificaat van Conclusie van het Middelbaar Onderwijs”, af te leveren.

Ze is nu al ingeschreven voor de cursus “Fisiotherapie” (vier jaar) waarvan de lessen beginnen in augustus van dit jaar. Het is wel geen universitair diploma, maar verder dan dat zal ik er niet in slagen haar te sleuren.  

Intussen spreekt ze nu over niets anders dan voor een paar maanden naar België te trekken, liefst alleen, als dat kan, om verplicht te zijn eindelijk onze taal te leren en zich daarvoor in een cursus in te schrijven, terwijl ook naar een job zoekend om wat geld te kunnen verdienen. Alles wat gelijkt of te doen heeft met babysitter, ijskreemverkoopster, winkelbediende, etc.. zou haar goed genoeg zijn.

Laat ons bidden.

20:37 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.