25-09-13

Over Neuzen, Neusjes en Reuze-Neuzen

Rieken, snuiven, peuteren, snuffelen, prutsen, niezen, scharten, koteren, enz.  zijn allemaal werkwoorden die in direct verband staan met de neus. Mijn persoonlijk gevoel is dat de neus heel wat van het karakter en ook van andere lichaamsonderdelen van de mens in kwestie verraad.

Alhoewel er honderden soorten neuzen bestaan zijn een tiental ondergeschikten ervan genoeg om enkele besluiten te kunnen trekken. Over het algemeen mag men ze onmiddellijk onderverdelen in ietwat kleinere of zowel ietwat grotere exemplaren. De grotere exemplaren rieken, nochtans, niet beter dan de kleinere (alhoewel ze wel meer kunnen stinken), maar ze tonen toch aan dat ze behoren aan mensen met grotere seksorganen, mannen en vrouwen, waarmee ze regelrecht in verbinding staan. Zo bezitten de Westerse en de van Afrikaanse oorsprong afkomende mensen meestal grotere neuzen, terwijl de Oosterse en Middenoosterse mannen en vrouwen, over kleinere neuzen en bijgevolg ook over minder opvallende geslachtsorganen beschikken, uitzondering gemaakt, wellicht, voor de joden, die er over de eeuwen gewoon aan zijn geraakt geld en macht van op afstand te rieken, met of zonder neuzen. Grote neuzen betekenen niet alleen een hogere graad van intelligentie maar betekenen ook meestal mensen die meer trachten te genieten van hun leven en daardoor niet alleen intenser de deugden beoefenen, maar onder meer ook de zonden, terwijl de eigenaars van kleinere neuzen meer gericht zijn op het leveren en het verstrekken van genot en plezier aan de andere, de ontvangende, kant.

Belangrijke neusvleugels verraden mensen met hard en sterk temperament, terwijl minder opvallende neusgaten vredeaardige mensen blijken te zijn. De uitzonderingen daarvoor bevestigen de regel. De grote snuiven uiteraard ook meer, letterlijk en figuurlijk, terwijl de kleine content zijn met minder; zachte bucht genoemd.

Grotere neuzen breken, barsten en kraken ook rapper, zodat ze hervormd worden tot nog altijd grote neuzen maar dan toch wel ietwat afgestompt, of zowel tot platte exemplaren geperst, zoals vooral aanwezig is bij de Afrikanen, als een bewijs van hun pure natuur en die meestal leiden naar snotneuzen, zoals ik eerder al eens heb beschreven en die te vergelijken zijn met de grootste snotneus aller tijden, de zwarte piet en president van het suprème gerechtshof in Brasilia, tot diene post opgehijst door Lula. Iedere keer hij verschijnt op de televisie (tegenwoordig, praktisch alle dagen) zoek ik onbewust een snotbel in zijn uiterst wijde neusgaten, of op zijn minst toch, in één ervan, maar het is duidelijk aan het worden dat hij niet alleen zijn tote van dichtbij gadeslaat om eventuele onvolmaaktheden weg te moffelen, denkt hij, terwijl hij in de spiegel van zijn wc-kot loert, maar ook expres zijn kin opheft om diep in zijn neusgaten te kunnen gluren, op zoek naar bellen die hij dan zorgvuldig verwijdert, vooraleer op het scherm te verschijnen.

Zwarte pieten van den andere kant bekoren jonge en oude blondjes uitgerust met scherpe langwerpige neuzen, reuzeneuzen als het ware, evenredig diep en onvoorspelbaar als de rest, met het onweerstaanbaar vooruitzicht op vele zuchten en kreten van alle soorten, waarvoor ze onuitputtelijk zijn. Ze verlangen echter niet naar veel uitleg en langdurige voorbereiding, volstaande de snot in plaats van het speeksel.

21:10 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.