12-09-12

Ainda sobre o "Consulado Geral da Bélgica, no Rio De Janeiro"..

Ik veronderstel dat veel van de weinige lezers van deze blog niet begrijpen wat er juist aan de gang is. Daarom wat verdere uitleg:

 

Mijn eerste vrouw (Hilma) en onze gemeenschappelijke zoon, Rudo Jr. kregen onmiddellijk de Belgische nationaliteit, na ons huwelijk (op basis van de Braziliaanse huwelijksakte) en na zijn geboorte (op basis van zijn Braziliaanse geboorteakte). In beide akten stond ik erop als zijnde een Belg en zoals voorzien in de Belgische wetgeving, hadden zij dus meteen ook recht op de Belgische nationaliteit. Zo simpel als dát.

 

Tegenwoordig is dat niet meer geldig voor de buitenlandse vrouw die huwt met een Belg, tenzij ze allebei in België wonen, maar in verband met de kinderen van een Belg die in het buitenland leven, is hun Belgische nationaliteit nog altijd gegarandeerd. Het enige vereiste document is hun geboorteakte, die zelfs niet eens vertaald moet worden (hebben ze mij geschreven..).

 

Gleicy heeft de  Belgische nationaliteit verkregen ná zeven jaar werk en tientallen documenten, omdat ik (stomweg) vermeld had dat ze geadopteerd was. Toen ik al de hoop aan het verliezen was, wees ik het Consulaat erop dat, hier in Brazilië, een geadopteerd kind een NIEUWE geboorteakte ontvangt waarop de namen van de biologische ouders vervangen worden door de namen van de adopterende ouders. Dat nieuw document, dat volledig wettelijk is, laat er geen enkele twijfel nemeer over wie de werkelijke ouders van het kind zijn: niet meer de biologische ouders, die eerst, door de rechter ONTOUDERD worden (of beter uitgedrukt, hun "ouderschap" verliezen) en bijgevolg al hun rechten en verplichtingen, die dus overgemaakt worden aan de adopterende ouders, die alle plichten en verantwoordelijkheden overnemen. Dat gebeurt voor zowel de biologische ouders die nog leven of zowel diegenen die al gestorven zijn. Een werkelijke vooruitstrevende en moderne wetgeving zoals het schikt voor een progressief land.

 

Als men het zelf niet zegt, zal het kind (in principe) dus nooit te weten komen dat hij geadopteerd is geweest.

 

Deze nieuwe geboorteakte van Gleicy is toen dus opgezonden geweest naar de Belgische overheden (na enorm veel herrie) en daar zijn ze er onmiddellijk akkoord mee gegaan dat, met dát document in hun handen, zij recht had op de Belgische nationaliteit, zonder méér...

 

Met Mariana heb ik gewoonweg medegedeeld aan het consulaat dat ik een nieuw kind had, zoals vermeld op de opgezonden geboorteakte, die verklaart dat zij geboren is van ons: Ligia en Rudo. Zij hebben dat in het consulaat onmiddellijk en zonder meer aanvaard, maar vroegen mij het kind naar de Vice-consul in Recife te brengen om daar de nodige papieren te tekenen. De Vice-consul heeft me niets gevraagd en ik heb ook niets gezegd en we hebben de papieren getekend.

 

Wat er gebeurd is dat mijn dochter praktisch zwart is, terwijl ikzelf blank ben. En DÁT heeft de Vice-consul (die zelf een geadopteerd kind heeft en er nooit de Belgische nationaliteit voor verkregen heeft omdat het destijds niet wettelijk geadopteerd is geweest en dus ook nooit een nieuwe geboorteakte heeft gekregen), uit pure schandaligheid, meteen laten weten aan de Consul in Rio. Daar zijn ze dus nu aan het betwijfelen dat Mariana mijn biologisch kind is en daarom vragen ze mij opeens te bewijzen dat ze uit Ligia's buik tevoorschijn is gekomen. Nu heb ik nochtans enkele priemende vragen daarover:

 

- Waarom is dat met Gleicy niet het geval geweest?

- Wat indien het zich betrof om een kunstmatige bevruchting, met een eicel van een andere vrouw, zodus?

- Wat indien ik de biologische vader van het kind niet geweest zou zijn (overspel), maar toch geboren uit de buik van Ligia??

 

Enfin, zijn ze niet zuiver op een discriminerende basis aan het redeneren? Alleen maar lettend op de huidskleur? En indien het kind ook blank geweest zou zijn, net zoals ik, dan zou er toch niemand verder over geroddeld hebben?

 

Feit is dat om de Belgische nationaliteit te bekomen, men enkel maar de geboorteakte moet voorleggen waarop staat dat de vader of de moeder Belg zijn. Punt en andere lijn.

 

Er is geen sprake van getuigenissen, een DNA-onderzoek en weet ik veel. De wetgeving van België is daar klaar over.

 

Welk belang ik heb dat ze Belg wordt? Geen enkel financieel belang, want ik krijg daar geen geboortepremie voor en ook geen kindergeld en ook geen enkel ander voordeel, tenzij ze vroeger of later in België gaat wonen, als dat mij en haar past en ik me geen zorgen hoef te maken over haar verblijfsvergunning, waar tenandere alle vreemdelingen recht op hebben, zelfs diegenen die van geen Belgische afkomst zijn. Waarom mijn kind dus niet?

 

Heb ik gelijk of heb ik geen gelijk??

17:23 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.