12-03-12

Zaterdag in Fortaleza...

Elk jaar wordt er een selectie gemaakt door de “CBJ - Confederação Brasileira de Judô” tussen de atleten die Brazilië zullen vertegenwoordigen in de Internationale tornooien, gehouden in datzelfde jaar, zowel in de Amerika's als in Europa.

Dus was Gleicy terug op weg om haar plaats in de zon te veroveren.

In haar categorie waren er 21 concurrenten, van bijna hetzelfde aantal Staten, waaronder de huidige Braziliaanse en Zuid Amerikaanse Kampioen aanwezig was. Ik had haar nog van tevoren verwittigd: het leven is een strijd Gleicy en als er mogelijks iets verkeerd kan gaan, dan mag je er op rekenen: het ZAL verkeerd gaan. Net wat er gebeurd is. Wie was haar eerste tegenstander? Datzelfde meisje natuurlijk, zwarte gordel en zestien, getraind door de beste coach van Brazilië, in São Paulo. Toch heeft ze een uitstekende strijd geleverd gedurende de normale duur van het gevecht, waarbij de scheidsrechter naliet drie fouten van haar opponent aan te duiden en te bestraffen, er voor zorgend São Paulo niet vroegtijdig uit te schakelen en heeft ze alleen maar het spit moeten delven gedurende de beslissende "Golden Score". Was dat niet genoeg tegenslag, om terug te kunnen strijden voor een eventuele derde plaats, dan zou de winnares niet mogen verliezen in haar volgende gevecht. Wat is er gebeurd? De Kampioen, uitgeput door de strijd met Gleicy, heeft haar tweede strijd onverwachts verloren en alle kansen gemist om zelf nog Kampioen te kunnen worden, terwijl Gleicy, definitief uitschakelend.

Aan de foto's hieronder is duidelijk het bewijs te zien, dat Gleicy niet onder de indruk was en niet van plan iemand met haar kloten te laten spelen..

DSC_2980.jpgDSC_2981.jpgDSC_2982.jpgDSC_2983.jpgDeze laatste foto toont duidelijk Gleicy' pogingen om haar opponent met een Ippon te verrassen.

PROFICIAT Gleicy!! 

14:38 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.