12-09-11

Gleicy M. Van Leuven: Bronzen Medaille Judo op de Braziliaanse Olympische Schoolspelen

Net zoals enkele weken geleden, wanneer ze ook met de derde plaats in het Braziliaans Judo Kampioenschap (niet?) tevreden is geweest, heeft Gleicy dus nogmaals de bronzen medaille veroverd op de Nationale Olympische Schoolspelen in João Pessoa, hoofdstad van de Staat van Paraíba. Dat verzegelt duidelijk haar positie bij de drie beste atleten van het land (ongeveer twee honderd miljoen inwoners) te behoren.

 

Volgens mijn bescheiden mening is ze echter zilver waard. In alle geval, de kampioen is terug datzelfde meisje vanuit São Paulo dat eerder al, in Aracajú, met recht, die titel had veroverd. Dat begint mijn besluit te bevestigen dat Gleicy naar betere oorden gezonden moet worden om Judo nog ernstiger op te nemen. Wie weet in São Paulo, of zelfs in België, misschien??

 

Ze heeft gisteren vier van de vijf geleverde strijden gewonnen, met name tegen de Kampioenen van de Staten van Rio De Janeiro, Amazonas, Amapá en Pará. In het totaal waren er, in haar categorie, 25 candidaten aanwezig, i.e. de respectievelijke kampioenen van elke van de 25 deelnemende Staten. Gleicy kampte met een aanhoudende verkoudheid, reden waarom de overwinning in de halve finale uit haar vingers is geglipt, vind ik.

 

Ze is nog maar pas veertien jaar oud en haar toekomst, op sportief gebied, ziet er rooskleurig uit. Iemand stelt zich vóór als Sponsor??

 

Hier volgen foto’s en video’s.

 

100_6629.JPG

 

Met haar Personal Trainer "Dudu" (Zwarte Gordel/Eerste Dan - rechts), haar Technische Ploegtrainer "Gondim" (Zwarte Gordel/Derde Dan - rood) en haar beste ploegvriendin "Priscilla" (Bruine Gordel - Een schat - ook in het rood). Kijk vooral naar Gleicy's "gelukkige blik", ná de bronzen medaille veroverd te hebben..

 

Olimpiadas Escolares 2011 021.jpg

Eerste Strijd: tegen Kampioen Staat van Rio De Janeiro, gewonnen door Yoko

 

 

Tweede Strijd: tegen Kampioen Staat Amazonas, gewonnen door Ippon

 

 

Derde Strijd: tegen Kampioen Staat Amapá, gewonnen door Immobilisatie

 

 

Vierde Strijd en Halve Finale: tegen Kampioen Staat Rio Grande do Sul, verloren door punten

 

 

Vijfde Strijd, voor de Bronzen Medaille: tegen Kampioen Staat Pará, gewonnen door punten

 

 

14:41 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.