07-08-11

BRONZEN Medaille - Niet wat ik gehoopt had, maar toch nog uitzonderlijk!!

Gedurende het jaarlijks Braziliaans Nationaal Judo Kampioenschap, deze zaterdag in Aracajú, hoodstad van de Staat van Sergipe, heeft Gleicy dus de derde plaats veroverd. De dag was echter niet goed begonnen. Eerder had ze drie weken nodig gehad om op haar gewicht te geraken en was ze verplicht geweest dagelijks drie keren te trainen om terug te vallen van de dikke 54 naar de magere 48 kg. Dat hield ook een streng dieet in, plus sauna. Op de vooravond kreeg ze dan nog haar maandstonden erbij, wat altijd gepaard gaat met hevige pijn. Bovendien kreeg ze als eerste tegenstander de afgevaardigde en kampioen van de Staat van São Paulo, een ander land op zichzelf. Uitgehongerd en ziek heeft ze die strijd, rechtvaardig, verloren alhoewel niet door Ipon. Een waarlijke tegenslag. Dat meisje is daarna kampioen geworden.

Eens men de eerste strijd verliest kan men nog maximum derde worden in het algemeen klassement en dat heeft ze dan ook gedaan. De drie volgende gevechten heeft ze gewonnen (Maranhão, Pará en Rio Grande Do Sul). Er waren in het totaal 16 kandidaten (vanuit 26 Staten), verdeeld in 8 groepen. Voor de mensen die het niet weten, Brazilië heeft tegenwoordig bijna zoveel inwoners als de VSA: over de 200.000.000 mensen.

Een derde plaats veroveren, in haar categorie, in het gehele land betekent dus ietwat méér dan de titel die ik ooit verkregen heb, met name Vlaams Kampioen van "Pingpong" in de broekzakken, sport die intussen nog altijd niet wettelijk erkend is in de rest van de wereld.

Gedurende het tweede gevecht heeft ze zich tamelijk erg gekwetst en werd aangeraden ermee te stoppen. Moedig en vastberaden heeft ze voort gedaan. Een keiharde ATLEET.

Ik ben zoooo trots!!

(Zie ook: http://fpejudo.blogspot.com/)

Fotos2 041.jpg

 

 

 

 

 

11:28 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.