11-08-10

Zonder tijd om zelf te schrijven, volgt een oude maar vrolijke boodschap van onze "Puber"

Sexta-feira, 7 de março de 2003 07:18 

"Gisterenmiddag terug thuis gekomen na een korte week in Frankrijk met de moto. In het begin voelde ik mij zeer onwennig, omdat ik hem nog niet gewoon was en omdat het ook al tien jaar geleden was. En Roos had nog niet op een moto gezeten, ja op een brommerke en ze dacht dat dat hetzelfde was, zodat, in een korte bocht waarin ik aan 1 km/h manoeuvreerde, zij het nodig vond om ook schuin te gaan hangen. Ik was bijna mijn benen kwijt onder dat gevaarte. Maar bon, ze had het rap mee en het liep heel vlot. Alleen was het ijzig koud, ik zat versteven. Het was maar 's avonds dat ik merkte dat mijn lederen vest een scheur aan de naad onder aan mijn oksels vertoonde van wel 10 cm. Geen wonder dat ik zo'n trok op mijn rug kreeg.

Het was tof, wij hadden heel gezellige gastenkamers bij particulieren. Maar de laatste avond, wij hadden ons in leven gehouden met het ontbijt en tijdens de dag met de klassieke baguette met kaas of salami of worst, kreeg ik nu toch opeens goesting naar een ferm stuk biefstuk. Zeer toevallig waren we de eerste 'chambre d'hotes' binnengestapt die we in de namiddag tegenkwamen, het was een boerderij en er was een keuken aan de kamer. We zijn direct naar het dichtstbijzijnde stadje gereden en hebben daar twee heel dikke plakken rumsteak laten snijden, met zo'n dik monstrueus mes, dat erin ging gelijk een lang verweesde pieter in een sappige mieter.

Allez, ik heb zelden of nooit zo lekker gegeten, temeer daar ik in een nabijgelegen markt alles had gekocht voor een zeer franse ratatouille. Het leven is groot in kleine dingen.

Bon, nu moet ik wreed gaan sparen want ik heb hier nogal aan mijn schamele reserves gezeten.

Ik ga ne keer naar F. bellen, want ze sliep nog en haar gerust stellen, want ze wil een vaccinatie tegen malaria, hetgeen niet nodig is, als ge niet in de Amazone wilt gaan zwemmen, is het niet?

Het was een wreed schoon stukske dat ge gemaild hebt en ik hoop dat die foto's nog bestaan.

Het lijkt me een schoner onderwerp om te verzamelen dan kapotte stylo's.

Groeten"

14:14 Gepost door Rudoris | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.