30-05-10

Smart Thinking, among Artists

Dat is ongetwijfeld een Jodentruk, zo'n ingewikkelde berekening, omdat ze nu ineens allemaal het dubbele willen geven van het gemiddelde.

Johan en An zijn eens alleen naar de ardennen vertrokken, zodat ik morgen gezegend ben om voor Ma een gastronomisch mosselfestijn klaar te maken.

Ik heb uw eerste bladzijde nog eens herlezen, niet meer op een gulzige manier om de anekdotes te proeven, maar technisch, de opbouw en de manier van schrijven, hetgeen alletwee enorm meevalt. Ik denk dat het zonde zou zijn van daar veel aan te veranderen.

Nu ben ik in mijn oude gewoonte hervallen - ik heb vroeger, allez, een jaar of 10 geleden, tamelijk veel geschreven, stukjes van 1 bladzijde, ook met het gedacht van die te publiceren - einde van de tussenzinnen ­- van op het toilet in het woordenboek te zitten bladeren.

Zo stoot ik wel eens op woorden die ik niet ken, maar erg bruikbaar. Zoals “passagieren”: aan land gaan (bij de scheepslui) en uitgesproken met een "zjie".

Hier en daar zo'n woord in uw tekst zou het nog merkwaardiger maken. Dus, ik zal mij inzetten voor het technisch redigeren van uw teksten. Dat lijkt mij een mooi werkje. Ik stuur dan iedere keer mijn voorstellen en gij doet er uw goesting mee.

Jamaar, dat is geene zware moto hé: een 650 cc van 175 kg, die zeer wendbaar is. De bedoeling is uitsluitend op kleine baantjes te rijden. Want van toeren op de autostrade vind ik niets. En daarbij, ge zoudt mij eens moeten zien liggen stretchen op mijn bed, ik lig soms met mijn hiel over mijn schouder. Gij nu.

Maar dienen zweetdoek heeft nog niet teruggemaild, smeerlap!

Tot morgen, ik ga die mossels hier in de frigo steken, als ik ze morgen maar niet vergeet, om te verheten.

G. Marcel Van Leuven 

18:39 Gepost door RD | Commentaren (0) |  Print

De commentaren zijn gesloten.